آشنایی با سبک آزاد تکواندو (تاپ تکواندو)

ساخت وبلاگ

تاپ تکواندو'>تکواندو

654top_ebfm.jpg


اولین دوره آموزش تاپ تکواندو، تهران، باشگاه سرباز، آبان ۱۳۸۱

نام تاپ تکواندو

تاریخ تاسیس ۱۱ /۰۷/ ۱۳۸۱ خورشیدی

کشور مبدا ایران ایران

بنیان‌گذار علی حق شناس

تاپ تکواندو (تکواندو برتر)، نخستین سبک آزاد تکواندوی جهان است که در سال ۱۳۸۱ به بنیان‌گذاری علی حق شناس موجودیت خود را به مرکزیت ایران اعلام کرد.

مولفه‌های فنی

gm._ali_2d0v.jpg

علی حق شناس در حال آموزش مربیان تاپ تکواندو

451top_quq6.jpg

اعلام موجودیت تاپ تکواندو در گفت و گوی علی حق شناس با شبکۀ خبر سیما - ۱۱ مهر ۱۳۸۱

toptkd1_xe0g.jpg

روی جلد نشریه نیرو - مهر ۱۳۸۱

257top_4nde.jpg

اولین دورهٔ آموزش مربیگری و داوری تاپ تکواندو استان گیلان، زیر نظر دکتر حق‌شناس، بهمن ۱۳۸۱

toptkd3_ae40.jpg

اعلام موجودیت تاپ تکواندو در کنفرانس خبری - یازدهم مهر ۱۳۸۱

toptkd1st_1839.jpg

اولین دورۀ مسابقات تاپ تکواندو قهرمانی ایران، تهران - ۱۳۸۱

toptkd2nd_crtx.jpg

دومین دورۀ مسابقات تاپ تکواندو قهرمانی ایران، تهران - ۱۳۸۲

toptkd3rd_ogs.jpg

سومین دورۀ مسابقات تاپ تکواندو قهرمانی ایران، تهران - ۱۳۸۳

حق‌شناس در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا پیرامون نکات فنی تاپ تکواندو، اظهار داشت: «استفاده از ضربات دست به وی‍ژه ضربات کلاسیک بوکس آمریکایی در کنار ضربات پا به صورت آزاد و در چارچوب قوانین وضع شده از مشخصات بارز تاپ تکواندو است.

همچنین، مسابقات تاپ تکواندو نیز بنا به تشخیص کمیته فنی در رینگ یا شیاپچانگ، به همراه دستکش بوکس و در ۵ راند ۳ دقیقه‌ای یا ۳ راند ۵ دقیقه‌ای برگزار می‌شود.

حق‌شناس افزود: «اساس فعالیت ما، حرکت در چارچوب ضوابط و قوانین تعیین شده در کشور است. وی تصریح کرد: «کره‌ای‌ها نیز نباید انتظار داشته باشند تا تمامی کشورها، قوانین آنان را اجرا کنند کمااینکه به عنوان مثال کشتی فرنگی در مقابل کشتی آزاد به عنوان ورزشی ملی و باستانی ایران، در حقیقت به ما تحمیل شده است».

بنیان‌گذار تاپ تکواندو در یازدهم مهر ۱۳۸۹ در مورد شکل‌گیری این ورزش گفت: «... تکواندو پومسه فقط مختص ضربات پا، آن هم کمر به بالا است. در مسابقات تکواندو آن زمان اصلاً کسی ضربه دست نمی‌زد. دوتا پا می‌زدند و بعد همدیگر را بغل می‌کردند. آن قدر می‌ایستادند تا داور فرمان کالیو [ جدا] می‌داد. خوب این‌طور مبارزه کردن بین رزمی کاران باعث سرشکستگی بود. از دیدگاه رشته‌های دیگر انصافاً تکواندو یک ورزش رزمی محدود و کنترلی مشابه کان ذن و گوجوریو بود. حق هم داشتند. بهترین تکواندو کاران جهان، همین الان هم اگر یک «گِدان» (ضربه مستقیم ساق پا به ران حریف، اصطلاح کیوکوشین) بخورند، مشکل جدی پیدا می‌کنند. بعد از تأسیس تاپ تکواندو بود که فدراسیون جهانی تکواندو کمی به فکر جذاب کردن این رشته افتاد و شیاب چانگ را کوچک کرد و به ضربات دست تا اندازه‌ای محدود اهمیت داد.»

toptkd4_a8.jpg

ماهنامۀ رزم آور - آبان ۱۳۸۱

آغاز فعالیت

اولین دورهٔ آموزش مربیان و داوران تاپ تکواندو در آبان ۱۳۸۱ و در محل باشگاه سرباز برگزار گردید.

اولین دوره رقابت‌های تاپ تکواندو قهرمانی ایران، بهمن ۱۳۸۱ به میزبانی تهران برگزار شد.

این هنر رزمی تا سال ۱۳۸۳ زیر پوشش کانون تکواندوکاران ایران به عنوان یکی از سبک‌های زیر مجموعه این اتحادیه صنفی فعالیت کرده‌ است. تمام مربیان و داوران رسمی تاپ تکواندو زیر نظر مستقیم علی حق شناس آموزش دیده‌اند.

مخالفت‌ها

965top_fk6s.jpg

اجرای تکنیک توسط خالق تاپ تکواندو - پارسه، فروردین ۱۳۸۲

سید محمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو پس از آغاز به کار تاپ تکواندو در نشست خبری فدراسیون تکواندو گفت: «تشکیل سبکی جدید چه تأثیری در رشد و گسترش تکواندو کشور دارد؟ ضمن این که اتحاد و انسجام موجود در تکواندو را که مهم‌ترین عامل پیروزی است به خطر می‌اندازد ...».

حق‌شناس در نشست خبری کانون تکواندوکاران ایران در اسفند ۱۳۸۱ هر گونه اظهار نظر در مورد تاپ تکواندو را خارج از حیطهٔ صلاحیت مسئولان فدراسیون تکواندو دانست.

ادارات کل تربیت بدنی استان‌ها در سال ۱۳۸۲ در بخشنامه‌هایی تاپ تکواندو را ورزشی خطرناک اعلام و نسبت به تعطیلی باشگاه‌های تاپ تکواندو اقدام نمودند.

محمد پولادگر در ۱۱ مرداد ۱۳۸۲ در برنامه زندهٔ تلویزیونی «ورزش از شبکه دو» گفت: «برخی رشته‌هایی را ترویج می‌کنند که اصلاً وجود خارجی ندارد، نه منبع خارجی دارد، نه فدراسیون جهانی آن را تأیید می‌کند نه فدراسیون ایران آن را تأیید می‌کند، ورزش‌های رزمی به رغم جذابیت خطرناکند ... ، این‌ها خودشان هم معترفند که تکواندو را با بوکس آمریکایی تلفیق کرده‌اند و ورزش خطرناکی را با ذوق و سلیقه خود ابداع کرده‌اند ... یک بدعتی در ورزش کشور دارد صورت می‌گیرد که باید جلویش گرفته شود ... ما نمی‌توانیم در صورت بروز خطرات از این‌ها دفاع کنیم ...».

غلامحسن ذوالقدری سرمربی وقت تیم ملی تکواندو در ۱۷ مرداد ۱۳۸۲ در برنامه‌ای تلویزیونی در شبکه خبر سیما با حمله به تاپ تکواندو گفت: «... رشته‌ای که دارای هیچ سازمان یا ارگان خارجی نیست که ما بتوانیم به آن وابسته باشیم و مدارج یا مدارک بین المللی را از جایی که این تاپ تکواندو به آن وابسته است اخذ کنیم، نباید فعالیت کند ...».

خالق تاپ تکواندو در واکنش گفت: «خطر برای امنیت ملی را وامدار بیگانه بودن و سنگ فدراسیون‌های خارجی را بر سینه زدن می دانیم. با ارائه تاپ تکواندو عدم وابستگی ایران به بیگانگان را به اثبات رساندیم».

وی هم چنین خواهان توضیح مقامات ورزش ایران در مورد حضور یک تکواندوکار خارجی (کره‌ای) در رأس کمیته فنی فدراسیون تکواندو ایران و مناسبات پشت پرده آن شد.

علی حق‌شناس در مورد مخالفت‌های فدراسیون تکواندو با تاپ تکواندو، در مصاحبه‌هایی در سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۱ گفت: «در سال‌های ۶۰ و ۷۰ به هیچ وجه شرایط و بستر قانونی برای تأسیس سبک آزاد تکواندو فراهم نبود. سال‌ها به دنبال راه اندازی سبک آزاد تکواندو در فضای بسته آن زمان بودیم. سبکی که کپی نباشد و حرف تازه‌ای در هنرهای رزمی داشته باشد، انسجام فنی و انضباط تشکیلاتی داشته باشد. این بود که کوبیدیم تا بالاخره بستر را فراهم کردیم. بعد از اعلام تاپ تکواندو هم آقایان گفته بودند که عالی شد، حالا بهانه ما برای به هم زدن این مجموعه کامل گردید. مرتب در تلویزیون می‌آمدند و می‌گفتند تو رو خدا با این‌ها کار نکنید.. ! هر چه می‌خواستند یک طرفه می‌گفتند ...».

فدراسیون بین‌المللی تاپ تکواندو

تاپ تکواندو در آذر ماه ۱۳۸۳ به عنوان یک نهاد غیردولتی مستقل، فعالیت تشکیلاتی خود را تحت عنوان فدراسیون بین‌المللی تاپ تکواندو آغاز کرد.

برگزاری دوره‌های فنی در امارات و روسیه

تاکنون دو دوره استاژ فنی تاپ تکواندو در خارج از ایران زیر نظر علی حق شناس برگزار شده‌ است.

این دوره‌ها به ترتیب در بهمن ۱۳۸۸ و مرداد ۱۳۸۹ در شارجه و مسکو برگزار گردیده است.

098top_qtya.jpg

اولین دورهٔ آموزش مربیگری و داوری تاپ تکواندو استان اصفهان، زیر نظر دکتر حق‌شناس، مهر ماه ۱۳۸۲

Iran Toptaekwondo -تاپ تکواندو ایران ...
ما را در سایت Iran Toptaekwondo -تاپ تکواندو ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1irantoptaekwondo6 بازدید : 7 تاريخ : سه شنبه 21 فروردين 1403 ساعت: 1:44